четверг, 20 октября 2011 г.

Pseudoliderii deghizaţi în partide.

Războiul declaraţiilor dintre „pupsikul” - Dodon şi preşedintele PCRM Voronin, se aseamănă cu o situaţie cînd un angajat agramat încearcă sa dea lecţie şefului său, care zeci de ani s-a dedicat unor clauze, cunoscând cu minuţiozitate fiece detaliu.

Vladimir Voronin are perfectă dreptate cînd spune cu îngrijorare că orice acţiune a membrilor de partid trebuie coordonată, fiindcă mai devreme sau mai târziu nu numai succesul dar şi erorile admise de un activist sau altul, influenţează serios imaginea partidului.

Asemenea unui părinte, Voronin îndrumă pe fiece membru de partid, învăţîndu-i buchea interorganizaţional partinică, ca mai târziu aceştia să-i dea lecţii sau în cel mai rău caz să-l folosească pentru aşi acoperi anumite lacune şi sa-l trădeze pentru aşi salva propria imagine.

De această dată nu mă voi axa pe personalitatea lui Dodon, deoarece actuala configuraţie politică şi ultimele evenimente din legislativ l-au marginalizat şi au redus din importanţa acestuia ca actor politic însemnat, care era privit drept potenţiala „soluţie” pentru alegerea şefului statului şi salvarea AIE 2.  

Dar, mă voi referi asupra altor membri importanţi ai PCRM, supranumiţi în culisele politice drept „cardinali din umbră” sau „păpuşari comunişti”, care în ultima perioadă de timp s-au făcut evidenţi prin relevanţa de erori tactice, după care va avea de suferit formaţiunea.

La primă privire pare a fi absurd, dar cel mai tare PCRM-ul a avut de suferit anume din cauza ideologului Mark Tcaciuc. La această concluzie am ajuns după ce pe profilul meu de pe www.facebook.com, mi-au fost transmise mai multe poze foarte interesante.

Sunt mai mult ca sigur că, la moment, aceste poze foto au fost deja radiate. Însă pentru orice eventualitate le-şi propune cititorilor să acceseze profilul bloggerului Oleg Ciubotaru de pe www.facebook.com în arhiva albumelor foto.

Poza a fost făcută în timpul unui offline în localitatea Tătărăuca, în luna septembrie 2009, ceea ce este indicat în comentariile plasate. De la prima vedere nu pare nimic ieşit din comun. Ba, din contra este ceva normal ca o personalitate cu pondere din PCRM să se întîlnească cu activişti ai societăţii civile sau să se ducă la o excursie antropologică cu membrii organizaţiei de tineret al partidului.

Însă, analizând puţin lucrurile am fost surprins de faptul că Mark Tkaciuc este înconjurat de un grup de tineri care fac parte din grupările legionare din Moldova, organizaţii alimentate de ideea naţional-socialistă, după logică rivali ideologici ai valorilor împărtăşite de actualul PCRM şi mai cu seama de Tcaciuc, aparent vorbind.

Aşi dori să cred că aceşti indivizi pur şi simplu au apărut întîmplător în compania lui Tcaiuc, dar comportamentul lor demonstrează că participanţii la acest offline se cunosc destul de bine.

Pe lîngă toate aceste lucruri, ne ciocnim cu mai multe întrebări: Care ar fi rolul şi locul acestor legionari în societatea moldovenească? Cui îi aparţine ideea şi cui îi convine apariţia lor?

La aceste întrebări vom încerca să dăm un răspuns sau măcar să facem o mică claritate în articolul următor.

Opinia publică mereu a fost manipulată, însă efectul acestei manipulări nu în totdeauna atinge scopul scontat, adeseori aducând rezultate neaşteptate, pe alocuri chiar contrar celor aşteptate.

To be continued…

Комментариев нет:

Отправить комментарий