вторник, 29 ноября 2011 г.

Show-ul politic cu denumirea „protestul social”?

Evenimente din ultima vreme, ne arată un peisaj destul de trist pentru PCRM, care este lovit pe direct de către membrii AIE – 2 şi indirect de foştii parteneri. Principala lovitură sub centură pe care a primit-o Vladimir Nicolaevici şi echipa acestuia a fost gîndită şi organizată de pretinsul politolog Vitalii Andrievschii, cel care a fost adus şi curtat de însăşi Tkaciuk.


Atacurile lui Andrievschii continuă, dar, deja de pe alt front, care acum nu priveşte in-corpore PCRM-ul. La această etapă ţinta este electoratul comuniştilor. Strategiile lui Andrievschii au ca scop nu doar slăbirea şi restrîngerea comuniştilor de pe eşichierul politic, dar scoaterea definitivă din joc.

Acest lucru este făcut cu mîinile exponenţilor segmentului social-politic de stînga, care în ultimul timp şi-au transformat activitatea într-o avalanşă de proteste faţă de politica antisocială dusă de actuala guvernare. De o lună de zile în faţa Primăriei mun. Chişinău şi sediul Guvernului protestează Maia Laguta, la care s-a alăturat şi latura social-democrată, inclusiv PSD. 

Să recunoaştem că astfel de manifestări trebuie să existe într-o societate democratică, însă subiectiv vorbind PSD-ului i-ar face faţă o altă formulă de manifestare, una mai moderată.

Formula pe care i-am propus-o dlui Şelin a fost ca protestele contra politicii antisociale să fie desfăşurate doar de societatea civilă, rolul de generator revenindu-i organizaţiilor sindicale.

Însă Şelin a ales sugestia lui Andrievschii, fiind convins să preia controlul exclusiv asupra revelaţiilor care în esenţă compromit statutul de „protector” al păturilor sociale afectate de politica actualului executiv.

Expectaţia lui Andrievschii în final a fost atinsă. Şelin, făcînd exces de zel, a ieşit prea tare în faţa publicului, înaintînd revendicările protestului într-o manieră radicală. Ca în final, să pună într-o lumină negativă bunul scop al acţiunilor de protest şi imaginea partidului pe care îl reprezintă, doar pentru că a rîvnit la electoratul comunist. În stricto senso este o situaţie deprimată.

Apogeul cinismului lui Şelin nu se finisează aici. O bună parte din participanţii la aceste mitinguri, mă refer la membrii social-democraţi, sunt plătiţi. Desigur populaţia vede şi cu timpul va înţelege.  

Să fie clar pentru toţi, inclusiv pentru dl Şelin, că prin oameni plătiţi „revoluţii” de tipul Tahrir-ului din Egipt nu se fac! Va-ţi compromis! Poate că faceţi contactul cu Baghirov pentru a vă face nişte instrucţiuni cum se fac revoluţiile?

Din strategiile lui Andrievschii reiese o logică univocă, Şelin&Company nu este cointeresat să apere problemele păturilor social-vulnerabile, dar să-şi găsească locul politic pierdut prin atragerea electoratului de stîngă, preferabil cel comunist, drept urmare a unor asemenea insinuări.

Ar fi util pentru cei care stau la cîrma actualului PSD să ştie că prin sperietori şi tertipuri ieftine nu veţi reuşi să atrageţi nici un procent din susţinătorii comunişti, deoarece PCRM-ul la rîndul său a luat şi el în calcul direcţia întreţinerii bazinului electoral prin organizarea de proteste. Cu toate că manifestaţiile organizate de PCRM declarativ sunt orientate împotriva actualei guvernări, totuşi, scop primordial vizează consolidarea rîndurilor formaţiunii şi stoparea hemoragiilor de membri provocate de chirurgia amputaţioniastă a lui Andrievschi prin scoaterea lui Dodon.

Practica ne-a demonstrat deja, că toţi actorii politici din Moldova care au „beneficiat” de serviciile lui Andrievschii, încetul cu încetul s-au trezit peste ani la urna politică. Prezicerile mele în raport cu soarta PCRM îmbrăţişată de Andrievschii se adevereşte. Un asemenea viitor este prezis şi pentru PSD dacă va continua să-l asculte pe marele politolog şi anal(n)-ist Andrievschi.

Succes dlor Andrievschi şi Şelin în distrugerea PSD!!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий