четверг, 1 сентября 2011 г.

Povestea gogoaşei sau etnografia politică autohtonă


De această dată, buna dispoziţie m-a determinat să abordez subiectul printr-o tonalitate de pamflet.

Ultimele evenimente ce au loc pe arena politică din Moldova mă fac să ironizez pe alocuri prin nişte pilde mai mult sau mai puţin alegorice, iar pe alocuri sarcastice pentru a scoate un pic tensiunea din noi şi a ne delecta pe seama pseudopatrioţilor.

Deci, povestea noastră, dragi cititori, începe, dar mai bine-zis continuă, odată cu declaraţia lui Vladmir Voronin, ce a menţionat anterior „verdele” din politicianul Igor Dodon.

Însă odată cu venirea toamnei, se vede că Igor Dodon se rumeneşte, adică se „coace”. Pe care parte a corpului său de persoană, personalitatea sau de antreprenor politic vom vedea mai tîrziu.

Dar acum, Dodon, pe lîngă Vladimir Nicolaevici continuă să promoveze în mod de şmecherie proiectele sale cum este: campania „Iubesc Moldova” şi „Fundaţia Soluţia-mea”.

În ultima perioadă de timp, pretinsul analitic politic Vitali Andrievschi, în misiunea de distrugere a PCRM-ului, insistent ne convinge că Igor Dodon este bun de „consumat”, în special cînd predomină tendinţa organizării alegerilor anticipate.

În concluzie putem spune cp Igor Dodon continuă campania electorală. Iar vizita lui Dodon la Moscova, remarcă intenţia acestuia de a rupe odată şi pentru totdeauna legătura cu PCRM. La Moscova Dodon va fi „uns” şi pus pe altarul politicii moldoveneşti ca o nouă entitate politică.

Făcînd o analogie cu personajele din poveşti cu un potenţial înalt de viclenie, nu ştiu de ce dar Igor Dodon seamănă foarte mult cu „gogoaşa”, care pe mulţi i-a păcălit. Din căte vedem, acum „gogoaşa Dodon” s-a urcat pe botul ursului rus căruia îi cîntă serinada de serviciu, ce l-a ajutat sa-l păcălească pe Voronin.

Poate că de la Vladimir Nicolaevici şi a scăpat folosindu-se de bunătate şi onestitatea omenească pe care o manifestă faţă de fiece membru. Dar mă întreb cum va scăpa de colţii ursului. Ce SOLUŢIE va utiliza?

Poate SOLUŢIA Andrievschi, sau fuga în pădurea de stejari şi tufari de trandafiri.

Vom trăi şi vom vedea.

Комментариев нет:

Отправить комментарий