пятница, 9 сентября 2011 г.

Moratoriul preşedintelui sau de ce se prostituează sacerdoţii?

La 31 august, Marian Lupu s-a afirmat printr-o nouă iniţiativă de importanţă strategică. O iniţiativă pe care ţara o aştepta demult cu sufletul la gură. În această zi, interimarul a propus societăţii civile şi clasei politice să se abţină până la 20 septembrie de la dezbateri publice privind mecanismul de alegere a preşedintelui ţării.
Amintim, că la 20 septembrie, Curtea Constituţională ar trebui să-şi afişeze public opinia faţă de sesizarea AIE-2, privind modificarea constituţiei printr-o lege organică, adică 51 de voturi, în loc de 67, cum o cere legea.

Lupu s-a arătat extrem de îngrijorat că asemenea discuţii, în mod categoric, ar influenţa decizia Curţii Constituţionale.

La o analiză superficială intenţiile interimarului sunt nobile. Discuţiile infinite, ar putea, prin absurd, să exacerbeze tensiunile sociale, şi astfel, să influenţeze decizia judecătorilor. De aceea, interimarul ne propune într-o manieră rafinată, să ne închidem „pliscurile”, indicându-ne generos şi termenul – trei săptămâni. Practic, poporului, deci suveranului puterii, i se arată într-un mod umilitor, care este ,,rolul” său adevărat în acest stat.

Nu cred că mai are sens să amintim, că prin asemenea declaraţii, se sfidează în mod cinic art.32 (1) din Constituţia RM care stipulează în mod expres, că „ Oricărui cetăţean îi este garantată libertatea gândirii, a opiniei, precum şi libertatea exprimării în public prin cuvânt, imagine sau prin alt mijloc posibil”.
Sincer, îi sunt recunscător interimarului, că ne-a sfătuit părinteşte să ţinem limba închisă în lacatul gurii doar 3 săptămîni, şi nu la nesfârşit.
Iată cum înţeleg unii politicieni din Moldova democraţia, libertatea de expresie şi dreptul la opţiunea politică. Astfel de lucruri care se întâmpla la noi în Moldova, stat pretins democratic, nu am mai văzut în toţi cei 20 ani de independenţă. Strigător la cer e şi faptul, că asemenea declaraţii emană de la preşedintele interimar, care prin definiţie este Garantul Constituţiei, deci, şi a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor acestui stat.

Înţelegem perfect, că Marian Ilici se doreşte, preşedinte cu orice preţ. Chiar dacă pe altarul de sacrificiu sunt aduse Constituţia, Democraţia, Prosperitatea cetăţenilor şi chiar Suveranitatea ţării.

În această ordine de idei, pe nimeni nu mai miră faptul, că se întreprind acţiuni pentru a „convinge” judecătorii CC să adopte decizia „corectă”. Decizie, care ar permite alegerea preşedintelui ţării, cu doar 51 de mandate, în loc de 61, expres formulate în Legea Supremă a statului.
Potrivit unor surse, „păpuşarul” exercită o anumită presiune asupra celor trei judecători din CC. Probabil din întâmplare sau nu, unul dintre judecătorii anterior menţionaţi se regăseşte şi printre autorii ideii de modificare a Constituţiei prin lege organică. Deci autorul sesizării îşi poate examina de sine stătător sesizarea?- o situaţie absolut confuză. Asemenea inepţii sunt posibile doar în R.Moldova! Nici ginerele judecătorului „P” care este angajat la Paza de Stat, în mod obişnuit, nu ar trezi suspiciuni, cu excepţia avansării recente a dumnealui în gradul de general-maior. Al treilea judecător, pe care îl vom numi provizoriu domnul „Ş”, ar avea conexiuni cu anumiţi oligarhi notorii.
La 3 septembrie, internetul a fost invadat de noi dezvăluiri ale portalului Wikileaks, în care sunt expuse opiniile domnului Lupu din 2009, despre preşedintele CS, care, în viziunea sa, e foarte avid de bani, fiind plus la toate, loial lui Vladimir Voronin. Important aici nu e faptul că judecătorii sunt corupţi, ci că el, interimarul, consideră că deciziile Curţii pot fi uşor „aranjate” prin bani. Autoritatea Curţii e pusă în discuţie, aceasta fiind suspectată de către interimar de loialităţi „greşite”.

De ce atunci, dacă Curtea e loială opoziţiei, PD propune iniţiativa de modificare a Constituţiei prin lege organică? PCRM după câte se ştie, e contra, şi Curtea, ar trebui să facă jocul opoziţiei! Sau poate, loialităţile unor judecători s-au reorientat în curând? Cu atât mai mult, că CC permanent se eschivează să ofere răspunsuri directe pe problema alegerii preşedintelui!
21 septembrie – funeraliile „democraţiei”?
Aceasta fiind ecuaţia, riscăm să ne trezim la 20 septembrie în situaţia, în care 5 membri ai Curţii vor adopta decizia necesară oligarhilor, şi doar preşedintele acesteia, se pare, că se va expune contra. Din punct de vedere formal, totul va fi Ok, dar în realitate, vom asista la o lovitură de stat, unde Constituţia va fi sacrificată pe altarul interesului oligarhic.

Deci, scopul real al „moratoriului”propus de Marian Lupu, constă în tentativa de a reduce societatea civilă la tăcere, pentru ca judecătorii să nu refuze, sub presiunea dezbaterilor publice, să facă jocul PD. Iar după trei săptămâni, vom fi puşi în faţa faptului împlinit, fiindcă, conform Constituţiei, „hotărârile Curţi Constituţionale sunt definitive şi nu pot fi atacate”(art.140(2).

La 21 septembrie, după ce va fi enunţată decizia CC, toate ,,mitralierile mediatice”, diverse asociaţii de avocaţi, jurişti, „executori judecătoreşti”, ,,partide-căpuşe”, vor afirma că totul e perfect legal, că decizia curţii trebuie respectată. ,,Cohortele” de jurnalişti şi jurişti, mercenari cu 30 de arginţi, vor da startul isteriei colective, unde loc de raţiune, argumente şi dovezi nu va mai fi, iar cei ce le vor vocifera, vor fi acuzaţi şi condamnaţi pentru pact cu Diavolul.

Liderii PD şi PL, vor bulversa opinia publică prin declaraţii gen „Avem posibilitatea să alegem preşedintele şi să evităm alegerile anticipate, însă PLDM şi PCRM se opun!”, „Filat provoacă anticipatele!”, „Filat s-a înţeles cu Voronin!” etc. În situaţia creată, Lupu va încerca să amâne prin toate mijloacele posibile alegerile preşedintelui, pentru a continua presiunile publice asupra PLDM.

Nu excludem, că unii din acei indivizi, ghidaţi din hotelul Codru, care au pornit mitinguri de protest în decembrie 2010 pentru crearea AIE-2, le vor reanima din nou, pentru „alegerea preşedintelui şi salvarea AIE-2” Simplu vorbind, toate ostenelile şi strădaniile se vor da pentru protecţia afacerilor şi monopolul „bossului” asupra puterii. Iată de ce tac cei ce s-au autoproclamat „sacerdoţi” ai spaţiului public. Este o tăcere înaintea furtunii.

Peste câteva zile vor răbufni, încercând să ne strivească, prin enunţul la pachet a unor „adevăruri absolute” şi „imperative morale” pe care noi, „prostimea”, suntem pur şi simplu obligaţi să le urmăm. Vor apărea jurişti cu fizionomii crispate, excitate, puse pe harţă, gata să ia în derâdere pe toţi acei, ce vor îndrăzni să critice fărădelegile, acuzându-i de incompetenţă şi diletantism. Se vor perinda mai mulţi indivizi umflaţi în pene, care, ca să pară şi mai ,,gravi”, ne vor face pe noi toţi ceilalţi descreieraţi şi mărginiţi intelectual. „Monştrii sacri” vor juca spectacolul umilirii unei naţiuni, care, va fi redusă la tăcere şi îngenuncheată de o haită de escroci intelectuali.

Şi dacă nu se va face nimic pentru curmarea abuzurilor şi fărădelgilor, vom deveni martorii unui ,,dezmăţ” juridic şi politic fără precedent, a unei umilinţe totale naţionale.

21 septembrie va fi ziua când Legea şi Spiritul Cetăţenesc vor fi răstignite pe Cruce. Ţara se va face de râs în toată Europa, şi atunci, toate discuţiile, planurile şi proiectele de „integrare europeană” şi „dezvoltare durabilă” se vor prăbuşi într-o clipă. Moldova, foarte curând, din exportator de vinuri şi textile, va deveni un exportator al absurdului.

Ambasadorii străini şi reprezentanţii corpului diplomatic deja astăzi se uită cu nedumerire la noi. O spun cu toată seriozitatea. În cazul în care această decizie aberantă va fi adoptată, atunci ne vom compromite definitiv şi irevocabil.

Комментариев нет:

Отправить комментарий