четверг, 11 августа 2011 г.

Culoarea galbenă a „semaforului” politic moldovenesc

Ultimele evenimente de pe scena politică moldovenească ne face să credem că rozul lui Igor Dodon se va transforma în curînd în culoarea galbenă care stă la intermedierea dintre roşul şi verdele politicului din Republica Moldova.

Pot pronunţa deschis că, actualul „alchimist” al PCRM, Vitali Andrievschi a reuşit, de această dată, să găsească formula de destrămare a acestei formaţiuni după propriul plac, sau mai bine-zis după placul stăpînilor de la Kremlin.

În actualele sale revelaţii, publicate pe mai multe portaluri de ştiri, Vitalii Andrievschi ne mai deschide încă cîteva cărţi. http://unimedia.md/?mod=news&id=37590, http://ava.md/analytics-commentary/012375-sistemnii-krizis-v-moldove-trebuet-sistemnih-antikrizisnih-deistvii.html

Astfel, pe lîngă posibila substituire a lui Vladimir Voronin de către I. Dodon de la cîrma partidului, îşi are vitalitatea şi scenariul de evadare a lui Igor Dodon de la comunişti în cazul în care nu se va reuşi înmânarea carnetului de preşedinte de onoare actualului lider.

Toate eforturile lui Andrievshi au fost de a-l forma pe Igor Dodon drept unicul reformator şi conciliator din echipa PCRM, cu şanse reale de a fi acceptat de elitele politice democratice.

În acest caz avem şanse reale de a ne trezi cu încă un actor politic care va prelua uşor una din culorile curcubeului politic din republică şi mai mult ca tît să apară o nouă componentă a AIE 2.

Nu în zădar, V. Andrievschi a făcut abstracţie la Zinaida Grecianîi, Sergiu Sîrbu, Violeta Ivanov, care în opinia lui ar putea să părăsească împreună cu Dodon rîndurile PCRM şi să pună bazele noului partid.

Conducîndu-mă de postulatul flexibilităţii lui Igor Dodon, pe de o parte bucurîndu-se de susţinerea „păpuşarului” enigmatic, pe de altă parte fiind în graţia actualului Prim-ministru, nu se exclude ca în timpul apropiat să avem şi un preşedinte de ţară.

Комментариев нет:

Отправить комментарий